Het is niet de allerleukste taak die er bestaat, maar wel een die hard nodig is: schoonmaken. Van de gang tot de zolder, van keukenkastjes tot het laatje van een nachtkastje: allemaal moeten ze schoon blijven. Maar hoe houd je je huis het beste schoon? En wat moet je vooral niet doen? Je leest het hieronder!

Do: regelmatig schoonmaken

Ben je op donderdag vrij? Je wilt dan waarschijnlijk ook even helemaal niks doen, maar dat is wel het juiste moment om even schoon te maken. Het hoeft maar kort te duren! Als je tegen jezelf zegt dat je in de ochtend de keuken en de woonkamer doet en van het weekend de bovenverdieping, dan is het prima te overzien en word je ook niet ineens overladen met veel schoonmaakwerk. Het is dus belangrijk om regelmatig schoon te maken, zodat je niet ontmoedigd raakt doordat het te veel is. Spreek ook met je huisgenoten af wie wat schoonmaakt, waardoor het nog efficiënter gebeurt.

Don’t: overmatig luchtverfrissers gebruiken

Als je niet genoeg of tijdig schoonmaakt, dan zul je dit op den duur gaan ruiken. Het is dan dus belangrijk om alles goed en grondig schoon te maken. Je moet vooral niet luchtverfrissers gaan inzetten om zo het gevoel te krijgen in een schoner huis te wonen. Houd het schoon door er een nette levensstijl op na te houden! Ventileren is ook erg belangrijk als het om een schoon huis aankomt. Doe de ramen open, zorg voor een goed ventilatiesysteem, installeer een spirobuis in de badkamer of keuken en voilà, het voelt gelijk een stuk frisser aan.

P.S.: een buisventilator aanschaffen voor goede ventilatie is ook verstandig. Hiermee wordt de toevoer van verse lucht nog beter gereguleerd.