We hebben allemaal wel eens een beetje hulp nodig. Hier is niets geks aan. Je weet niet alles en je hebt niet alle wijsheid in pacht. Soms is het tijd en noodzaak om je ego even aan de kant te zetten en iemand om hulp te vragen. Althans, daar zijn wij groot voorstander van. Hoe je dit doet, is helemaal aan jou. Wat we je wel aanraden, is om gebruik te maken van het wereldwijde web en dan in het specifiek blogs. Blogs zoals deze bijvoorbeeld, waarin we je op gang helpen met het beter beveiligen van je huis. Een flink klusje als je hier niets vanaf weet, maar geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen en gaan dit dan ook snel doen. Kom, dan gaan we samen aan de slag.

Slot

Allereerst is het goed om te beginnen bij het begin; een slot. Een degelijk slot is een hele vage beschrijving, dat kunnen we maar al te goed begrijpen. Een degelijk slot is in ieder geval een buitendeur slot met bijvoorbeeld een SKG-keurmerk. Als het een dergelijk keurmerk hebt op je slot, kun je er van op aan dat je een slot in huis hebt dat over bepaalde eigenschappen beschikt en over het algemeen van goede kwaliteit is. Ook is het aan te raden om te kijken naar sloten met specifieke kenmerken, bijvoorbeeld dat ze lastig te zijn forceren. Denk bijvoorbeeld eens aan een slot met meerpuntssluitingen. Een deurslot met deze eigenschappen kun je niet of nauwelijks forceren omdat het op veel verschillende punten in je scharnier ‘grijpt’. 

Expert

We hebben het hierboven al even genoemd, maar het is altijd goed om gebruik te maken van de kennis van een ander. Als je een ruim budget hebt en je huis écht veilig wil hebben, is het daarom aan te raden een expert in te schakelen die je gaat helpen met het beter beveiligen van je huis. Dit doet een expert aan de hand van zijn professionele kennis over veiligheid van particuliere woningen. Erg handig, maar wel vrij prijzig in de meeste gevallen.

Systemen

Dan de laatste tips; beveiligingssystemen. Waar je hierbij dan aan moet denken? Dingen als camera’s, alarmen en ga zo maar door. Ook bewegingssensoren zijn geen slecht idee. Denk er wel om dat dit niet altijd nodig is en dat het allemaal vrij prijzig is. Met wat camera’s van AliExpress ga je het niet redden of maar voor hele korte duur.