De mannen hoed wordt al jaren gebruikt om het gezicht en de hals te bedekken. Het is een hoofdaccessoire dat oorspronkelijk werd gebruikt als bescherming tegen de zon. De hoed is uitgevonden door de Nederlanders in de 15e eeuw. Tegenwoordig zijn ze gemaakt van verschillende materialen waaronder plastic, vilt, stro en vilten mannen hoeden worden over het algemeen gebruikt door mannen en mensen die buitenshuis werken. Daarnaast zijn er mutsjes voor baby’s en kinderen. Verschillende soorten hoeden hebben verschillende functies en stijlen.

Stro en plastic hoeden

De stro en plastic hoeden worden in het zomerseizoen vooral door mannen gedragen. Deze hoeden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals groen, bruin, blauw, zwart en rood. Strohoeden worden over het algemeen gebruikt als bescherming tegen de zon en worden daarom niet gedragen op zeer warme dagen. Als je van plan bent om op een warme dag een strohoed te dragen, probeer dan een hoes van strohoed te gebruiken. Op extreem warme dagen kun je de hoge hoeden nog dragen. De plastic of strohoeden zijn ook ideaal voor mannen die buitenshuis werken. Als je er uniek en anders uit wilt zien, kun je kiezen voor de gehaakte muts die meestal als decoratief item wordt gedragen. De mutsen die in deze categorie vallen, zijn meestal gehaakt met een extra pony, die enkel of soms dubbel is.

Fedora’s

Fedora’s zijn een andere populaire keuze van mannen hoeden voor heren die er formeel uit willen zien. De fedora-hoed is er in twee varianten: het klassieke type en het moderne type. De klassieke fedora is zo gestyled dat het een U-vorm vormt met de rand aan de onderkant. De moderne fedora’s zijn schuin, zodat de rand iets hoger is dan de rest van de hoed. Je vindt er hoeden in alle soorten, vormen en maten, inclusief de kalotten, die in feite fedora’s zijn met een dunne zwarte lijn aan de rand. Ze worden voornamelijk door mannen gedragen en hebben geen andere onderscheidende kenmerken dan de zwarte lijn aan de rand. Je vindt er ook hoeden gemaakt van veren.