Nadat je een mooie vijgenboom hebt gekocht, is het natuurlijk de vraag hoe je deze boom het beste kan onderhouden. Het zal je niet verbazen dat je hierover wel wat informatie achter de hand moet hebben om dit proces goed te laten verlopen. Zo zijn er verschillende tips die jou kunnen helpen bij het onderhouden van een vijgenboom. Het is namelijk zo dat een vijgenboom oorspronkelijk niet in Nederland groeit waardoor je de vijgenboom dus sowieso al een steuntje in de rug moet geven met dit Hollandse klimaat. Dit is namelijk niet het Mediterrane klimaat waar de vijgenboom oorspronkelijk groeit en bloeit tot een prachtige boom met bloesem.

De waterhoeveelheid voor een vijgenboom

Een olijfboom kopen heeft in het algemeen best wel veel water nodig. Vooral in de zomer zul je daar meer tijd aan kwijt zijn omdat de vijgenboom dan extreem veel water nodig heeft. In de winter is het juist tegenovergesteld omdat in dit seizoen de boom zelf helemaal niet kan verdrinken waardoor de boom ook niet veel water nodig heeft. Dit is natuurlijk weer terug te koppelen aan het Mediterrane klimaat waarbij de zomers erg droog zijn en het dus belangrijk is dat een vijgenboom genoeg water binnenkrijgt om te groeien en te bloeien tot een prachtige boom. Observeer dus goed met je ogen.

Een goede plek uitkiezen

Het is belangrijk dat je een goede plek uitkiest voor de olijfboom kopen om te groeien. Zo groeit een vijgenboom bijvoorbeeld veel beter op een warm maar tevens ook beschutte plek. Deze beschutte plek zal er voor zorgen dat de vijgen van de vijgenboom goed rijpen en dus ook lekkerder zullen smaken voor de koper. Ook is een beschutte plek handig in de winter omdat de boom niet te veel water kan binnenkrijgen. Dan zal de boom soort van verdrinken. De boom zal het dan ieder geval niet goed overleven waardoor jij erg teleurgesteld zal zijn terwijl je deze teleurstelling voor kan zijn.