Je kent het wel, het einde van de maand nadert en iedere werknemer levert zijn of haar uren in. Uiteraard houd je dit als werkgever ook zelf bij, maar om een hoop (onnodig) administratief werk te besparen, is het handiger om te gaan werken met tijdsregistratie. Op deze manier worden de uren namelijk automatisch bijgehouden in een systeem en kun je op basis daarvan zien hoeveel uren iemand heeft gewerkt. Dit is niet alleen voor de flexibele werknemers een uitkomst, maar ook voor de vaste krachten. Waarom dit zo is en waarom een time registration systeem ook voor jou een absolute aanrader is, vertellen we je in dit artikel.

Alles onder één dak

Wanneer je werkt met een time registration software systeem, dan betekent dit dat iedere werknemer een zogeheten druppel of batch krijgt. Dit verschaft de mensen niet alleen toegang tot het gebouw of bepaalde ruimtes, maar zorgt er ook voor dat je exact weet hoe laat iemand is begonnen en hoeveel uren ze hebben gemaakt. In het verlengde daarvan kun je ook overuren direct verwerken en is er een app aan gekoppeld die niet alleen de normale urenregistratie bijhoudt, maar ook de vakantieuren. Op deze manier heeft een werknemer direct inzichtelijk welke tegoeden ze nog hebben en hoeveel uur ze in een bepaalde week hebben gewerkt. Dit kan dan vervolgens door de administratie worden gebruikt voor onder andere de verloningen, waardoor alles een stuk sneller gaat.

Je administratie is een stuk sneller geregeld

Op het moment dat er binnen een bedrijf veel flexwerkers werkzaam zijn, dan is de kans vrij groot dat het aantal uren dat ze werken enorm flucueert. Waar je de vast krachten doorgaans maandelijks hetzelfde bedrag overmaakt, is dit bij flexwerkers dus niet het geval. Om ervoor te zorgen dat je niet alles handmatig hoeft in te voeren, biedt het laten klokken van je werknemers uitkomst. Op deze manier staan de uren direct juist in het systeem en zijn ze ook direct gekoppeld aan de juiste persoon. Zo voorkom je dat er eventuele fouten kunnen worden gemaakt en bespaart het je administratie of HR afdeling een hele hoop handmatig handelingen. Vooral in de huidige tijd, waarin automatisering steeds vaker de norm wordt, is het zeker het overwegen waard.

Zo kies je het juiste time registration systeem

Het is natuurlijk logisch dat het lastig is een geschikt systeem te vinden. Helemaal wanneer je net aan het opschalen bent en je met allerlei randzaken bezig bent, kan dit net even teveel worden om ook te moeten regelen. Gelukkig zijn er daarom verschillende partijen zoals EasySecure, die je volledig ontzorgen in het installeren en ook uitleggen van een tijdsregistratiesysteem. Na een eerste kennismaking wordt er in kaart gebracht wat de behoeftes zijn en kan er op basis daarvan een pakket voor je worden samengesteld. Het kan namelijk heel goed zijn dat je niet alle functionaliteiten nodig hebt en met slechts een aantal al prima uit de voeten kunt.