Bijbanen zijn voor heel veel mensen een goede optie. Natuurlijk zijn er veel scholieren en studenten die naast hun studie een extra bijbaan nemen zodat ze kunnen sparen voor een leuke vakantie of iets wat ze graag willen hebben. Voor studenten is een bijbaan tegenwoordig vaak belangrijk om zo hun studieschuld te minimaliseren. Maar er zijn ook mensen die naast hun gewone werk ervoor kiezen om een bijbaan te nemen voor extra inkomsten. Wanneer je bijvoorbeeld spaart voor een bruiloft, of misschien een eerste huis, dan is het een goed idee om zoveel mogelijk inkomsten te generen. Of misschien heb je een hobby waar je veel plezier aan beleeft en je denkt, misschien kan ik hier wat extra geld mee verdienen. In dit artikel bespreken we een aantal opties voor bijbanen en extra inkomsten als zzp’er.

Verhuishulp voor studenten

Om meteen met een originele optie te beginnen, je kunt als zzp’er heel goed bijverdienen als verhuishulp voor studenten. In alle grote steden van Nederland waar Universiteiten zich bevinden zijn studenten te vinden die op kamers zijn en naar een betere kamer willen. Veel studenten verhuizen tijdens hun studententijd wel twee of drie keer. Maar studenten hebben vaak geen auto of geld voor een duur verhuisbedrijf. Daarnaast hebben studenten natuurlijk ook een stuk minder te verhuizen dan mensen die hele gezinnen moeten verhuizen. Het is dan ook een goed idee om je als verhuishulp voor studenten aan te bieden. Als je een auto hebt en investeert in een aanhangwagen dan kun je al heel snel heel veel betekenen voor deze studenten tegen een goedkope maar winstgevende prijs. Een aanhangwagen kopen is natuurlijk best een investering maar je zult deze snel hebben terugverdiend.

Bijbaan als fotograaf

Wanneer je als hobby fotografie hebt dan is het een heel leuk idee om te proberen bij te verdienen als fotograaf. Op deze manier bouw je ook meteen je portfolio op en kun je uiteindelijk zelfs van fotografie je carrière maken. Fotografen die zichzelf goed positioneren kunnen nog steeds uitstekend verdienen. Je kunt verschillende stijlen fotografie uitproberen maar over het algemeen, betaalt bruiloftsfotografie heel goed. Alhoewel het dit jaar natuurlijk wat anders is, betaalt normaal gesproken festival fotografie ook heel goed. Festivals en feesten bij clubs worden vaak gefotografeerd voor de clubeigenaren en organisatoren die de foto’s weer gebruiken voor marketing en promotiedoeleinden.

Bijbaan als kassamedewerker

Eigenlijk is de meest klassieke bijbaan die vooral veel scholieren en studenten hebben, het werk als kassamedewerker. Kassamedewerker kan ontzettend leuk werk zijn maar je moet wel in een winkel werken waar producten worden verkocht waar je affiniteit mee hebt.