natuurlijke gezichtsverzorging 3

Goede gezichtsverzorging van www.ik-skinperfection.nl is ontzettend belangrijk. De huid op je gezicht heeft het vaak het zwaarst, zwaarder dan de huid op andere delen van je lichaam die een groot deel van de tijd verstopt zitten onder lagen kleding en schoenen. Juist je gezicht staat 365 dagen per jaar bloot aan allerlei invloeden zoals een heel scala aan uiteenlopende weersomstandigheden maar ook schadelijke stoffen van buitenaf. Onderschat daarom nooit de waarde van goede gezichtsverzorging en neem dit heel serieus.

Verschillende soorten verzorging voor elk huidtype

Het mag duidelijk zijn dat gezichtsverzorging van www.ik-skinperfection.nl belangrijk is, maar hoe maak je de juiste keuze? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer als je in de winkel naar talloze potjes crèmes, serums, reinigers en noem het maar op staat te kijken? Heel begrijpelijk, want de keuze is reuze en dat maakt het best verwarrend. Het is allereerst belangrijk om goed naar je huidtype te kijken. Ieder huidtype vraagt namelijk z’n eigen specifieke verzorging en producten. Daarom begin je altijd met het vaststellen van je eigen huidtype.

Welke huidtypes zijn er?

Om te beginnen is er de normale huid, een term die misschien niet zoveel zegt. Een normale huid voelt soepel en zacht aan en heeft een gelijkmatige en matte glans. Ook is er de droge huid, die weinig vet en vocht bevat en daardoor gevoelig kan zijn. De structuur van de droge huid is fijn en er zijn vaak schilfertjes of rode vlekjes zichtbaar. Dan heb je de gemengde huid, die eigenlijk uit twee zones bestaat. Allereerst heb je de T-zone, neus, kin, en voorhoofd. Deze zone is vet. De andere zone, de wangen, is juist droog. Ook heb je de gevoelige huid, die dun is en fijn van structuur. De gevoelige huid is kwetsbaar en gevoelig voor weersomstandigheden en verzorgingsproducten met parfum of alcohol. Dit zijn de meest voorkomende huidtypen, door vast te stellen welk type huid jij hebt kun je gericht op zoek naar verzorgingsproducten.