Rijles met aanhanger

Wil je met aanhanger rijden, dan kun je rijles met aanhanger volgen om zo je rijbewijs E te halen. Dit geldt ook voor een caravan. Dus wil je met een caravan op vakantie en heb je nog geen E rijbewijs? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te halen.

Rijles met aanhanger in 1 dag

Rijles met aanhangerIk haalde mijn E rijbewijs bij Ossefort Rijopleidingen in Sittard-Geleen. Omdat we vrij snel daarna op vakantie gingen met de caravan, koos ik ervoor om mijn E rijbewijs binnen 1 dag te halen. Die dag begon ik ’s ochtends om 8.00 uur met rijles met aanhanger en die middag deed ik al praktijkexamen. Met succes. Doordat er geen theorie-examen nodig is voor rijbewijs E, kun je ook echt in één dag je E rijbewijs halen. Natuurlijk is een rijbewijs B dan wel een vereiste.

Rijlessen op het moment dat het jou uitkomt

Rijles met aanhangerWil je liever niet in 1 dag je rijbewijs E halen maar er iets meer tijd voor uittrekken? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt je rijlessen 6 dagen per week inplannen en in overleg met je instructeur is het ook mogelijk om ’s avonds te lessen. Het is dus altijd wel mogelijk om je rijlessen met aanhanger te combineren met je werk of studie. Je hebt meestal ook niet heel veel lessen nodig om je E rijbewijs te halen. Om dit te bepalen, volg je eerst een proefles. De instructeur bekijkt dan wat je niveau is en hoeveel lessen je nodig gaat hebben. Je kunt overigens niet alleen in Sittard-Geleen lessen, maar ook in Heerlen-Kerkrade en Maastricht.

Mijn vriendin gaat binnenkort de gecombineerde opleiding volgen bij Ossefort. Daarbij kan ze haar BE rijbewijs gelijktijdig halen. Ideaal want zodra ze haar rijbewijs heeft, kunnen we weer wat verder met de caravan weg.  Hoe dit bevalt, lees je misschien in een andere blog.