Ons mooie Nederland heeft veel te bieden. Van cultuur tot natuur. Van actieve activiteiten tot even uitrusten. En van een borrel in de namiddag tot culinair dineren. Omdat er zoveel te ontdekken valt, is het beste de moeite waard om in de zomervakantie eens niet naar het buitenland te vertrekken. In plaats daarvan is het een leuk idee om een hele zomer in Nederland door te brengen. Deze blog geeft je een paar tips over bestemmingen die ieder jaar weer in de smaak vallen. 

Historische centra op zoeken

Ondanks dat Nederland maar een klein land is, barst het van de historische centra. Utrecht, Amsterdam, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Leiden, Haarlem en noem maar op. Overal vind je oude architectuur, indrukwekkende monumenten en musea die je meer vertellen over de geschiedenis van de stad. Het leuke is ook dat ieder centrum weer iets anders unieks heeft. Zo vind je in Utrecht de grachten, kun je in Maastricht langs de Maas lopen en in Groningen bezichtig je de indrukwekkende martinitoren. Leuk voor een mooie vakantie! Zoek je hotels Amsterdam of Haarlem op het internet op, dan zul je binnen de kortste keren een prachtige accommodatie vinden. 

Vakantieparken 

Heb je kinderen? Dan is een vakantiepark in Nederland het perfecte idee voor je volgende zomervakantie. Voor zowel ouders als kinderen is dit een en al genieten. Terwijl de kinderen lekker spelen in de speeltuin of meegaan met het recreatieteam, kunnen jullie even ontspannen in de tuin van het huisje. Er valt van alles te doen in een vakantiepark en je kunt vanuit het park natuurlijk ook andere plekken bezoeken als dagje weg.  

Naar de Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het zijn de vijf prachtige Waddeneilanden van Nederland. Je vindt ze in de Noordzee in het noorden van Nederland. Het zijn populaire vakantiebestemmingen voor zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen. Je vindt er speciale musea, schattige dorpjes en lang uitgerekte stranden. 

Vlissingen 

Ga je in plaats van naar het noorden helemaal naar het zuiden van Nederland, dan kom je in Vlissingen terecht. Dit is een prachtige stad in de provincie Zeeland. Het leuke is dat je hier een mix vindt van strand en stad. Overdag kun je heerlijk zonnebaden aan de zee en misschien zelfs een duik nemen. Dit terwijl je in de avond de stad in kunt trekken voor een gezellig dinertje met je vrienden of familie. Op zoek naar de mooiste stranden in de buurt van Vlissingen? Dan moet je toch echt zijn bij Nollestrand, Badstrand en Boulevard. Het ideale is dat deze stranden goed te bereiken zijn vanuit de stad. Zo kun je dus goed een accommodatie huren in de stad, maar alsnog genieten van een vakantie aan de kust.