egelbal

Heb je last van spier of rugpijn dan is een egelbal misschien wel wat voor jou. Pijnklachten in je lichaam kunnen natuurlijk enorm vervelend zijn. Doordat pijn de dagelijkse bezigheden kunnen verminderen kan het zijn dat je ook minder zin hebt in alles. Het is daarom goed als je er zelf wat tegen wilt doen. Pijn klachten zijn vaak veroorzaakt door de spieren en zenuwen in je lichaam. Je lichaam kan pijn voelen op het moment dat je er druk op uitoefent. Daarnaast kan het zijn dat je lichaam verkeerd heeft gelegen. Het verkeerd liggen van je lichaam is niet schadelijk maar wel pijnlijk. Het kan dan ook een paar dagen duren voordat de pijn weg gaat. Je kan de pijn dus minder maken met een egelbal, dit is een bal met stekels waar je met je rug overheen kan rollen. Deze bal zal druk geven op je rug waardoor je spieren vanzelf los zullen komen. 

Verschillende 

Daarnaast stimuleert deze egelbal ook de doorstroming van je bloed en weefsel. Je huid zal er elastischer van worden waardoor er meer bloed kan stromen. Je bloed moet goed door je lichaam kunnen stromen en hierdoor zal het dus nog beter zijn. Je hebt dit soort ballen vaak in verschillende maten en kleuren. Je kan er dus zelf voor kiezen wat je precies wilt. Dit soort ballen valt onder triggerpoint massage. Dit komt omdat de stekels precies op de drukpunten worden gezet. Dit zal extra druk geven. 

egelbal

Druk 

Extra druk op je spieren zetten is goed voor je lichaam. Een massage hebben is fijn maar ook relaxed. Je kan een massage vaak online boeken. Of gewoon de salon inlopen. Je hebt verschillende soorten massagetechnieken die je spieren lekker lossen kunnen maken waardoor je geen pijn meer voelt. Vooral in je nek of rug kan je veel pijn ervaren.