Je huis is een belangrijke plek op de wereld, voor jou. Dat is voor ieder persoon zo. Het is een plek waar we ons terug kunnen trekken en helemaal onszelf kunnen zijn. Het is de plek waar we ontspannen en samenkomen met onze dierbaren. In deze blog vertel ik je hoe je de finishing touches toevoegt aan jouw kasteeltje. Zo ziet het er weer helemaal fris uit. Lees je mee?

Mooi gelakt

Over de jaren heen treedt er natuurlijk behoorlijk wat slijtage op. Niet iedereen werkt dat even netjes bij. Dat is zonde want ondanks dat dit vaak maar om kleine details gaat, geeft dat je huis toch een onverzorgd uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan de raamkozijnen. Als de verf hier afbladdert of de boel begint te rotten, dan is het wel zo netjes om dit bij te werken. Vaak is dit ook geen grote klus. Maak eens een rondje langs je huis en kijk of jouw stulpje een opknapbeurt kan gebruiken wat dit betreft.

De tuin aan kant

Over onbezorgdheid gesproken, er is niets zo onverzorgd als een rommelige tuin. In principe is een tuin een heel mooi gegeven en er zijn een hoop huishoudens die de luxe daarvan niet hebben. Toch vinden veel mensen het bijhouden van hun tuin een grote moeite. Dat terwijl je jouw tuin natuurlijk heel onderhoudsvrij in kan richten. Met tegels en kleine perkjes heb je er bijna geen omkijken naar en het ziet er daardoor juist heel schoon en toch groen uit. Al dat onkruid overal, daar wil je toch niet tussen zitten.

Aandacht voor de gevel

Misschien ben jij het uiterlijk van je huis wel een beetje zat of laat je iets nieuws bouwen en wil je er iets unieks aan toevoegen. Ga dan voor een mooie houten gevelbekleding. Hierdoor ben je van de stenen af en zorgt de afwerking voor een hele andere sfeer. Het heeft zelfs iets Scandinavisch. Mooi en uniek! Voor de kleur van de gevelbekleding heb je ook een hoop vrijheid, dat maakt dat je er creatief mee om kan gaan.

Alle extraatjes eromheen

Natuurlijk bestaat je huis uit meer dan de kozijnen, tuinen en de gevel. Zoals ik al zei, is het niet mis om eens een rondje te lopen en te kijken of alles nog werkt en er nog uitziet naar behoren. Zeker als je net ergens gaat wonen, is dat logisch. Maar ook als je al twintig jaar op hetzelfde stekkie zit, kan het zeker geen kwaad. Je huis zal je er dankbaar voor zijn!